Еректилната дисфункция или защо на мен?

Деликатното мъжко здраве или проблемът с еректилната дисфункция често остава скрит от погледа на специалистите и трови единствено психиката на засегнатите, а в най-добрия случай е достояние само на двойката. Неудобство, потиснато самочувствие и страх от остаряването са основните причини мъжът да не търси адекватна помощ. Проблемът е важен не само от психологическа гледна точка.

Еректилната дисфункция е индикатор за общо, подмолно засягане на организма от рисковите фактори, които я причиняват.

Състоянието на еректилна дисфункция е типичен представител на болестите на съвремието ни, на забързания и напрегнат начин на живот.

Вероятно за мнозина няма да бъде изненада, че добре известните рискови фактори за сърдечно-съдовите заболявания са в основата на възникване и на този проблем.

Нека не забравяме, че ерекцията и пълноценното сексуално изживяване зависят от нормалното кръвообръщение в областта на половите органи.

Високото кръвно налягане, диабетът и повишения холестерол в кръвта са основните причини за увреждането на кръвоносните съдове. В допълнение идват напрежението в ежедневието, заседналия начин на живот, лошите хранителни навици и свързаното с тях наднормено тегло, които така добре обрисуват профила на съвременния, затормозен и стресиран мъж…

Пушенето и прекомерната употреба на алкохол, особено на концентрати, довършват картината.

Решение на проблема с еректилната дисфункция

Решението на проблема с еректилната дисфункция е в навремената консултация с правилните специалисти – андролог, кардиолог, при нужда и психотерапевт.

Започнете с консултация с кардиолог, който ще оцени както общото ви състояние, така и риска от възникване на сърдечно-съдово заболяване. Ако са налице конкретни проблеми ще започнете лечение и ще получите препоръки за здравословен начин на живот. Спрете пушенето и бъдете физически активни!

Андрологът ще прецени дали са налице евентуални заболявания и аномалии на половите органи и ще назначи лечение, ако се налага.

Психотерапевтът ще ви даде кураж и оптимизъм за преодоляване на психическия стрес.

Появата на еректилна дисфункция не е неизбежна, а когато тя е налице – това не е присъда! Важно е представителите на силния пол да знаят, че нездравословният начин на живот и липсата на отговорност към собственото им здраве, може да се прояви с този, толкова плашещ ги проблем. Колкото по-рано се замислят за това, толкова по-дълго ще се радват на пълноценен сексуален живот. 

И не забравяйте, за да решите проблема си, трябва да го споделите своевременно и с правилния човек!

Прочети още:

Тютюнопушенето като рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания (ССЗ)